מעודכן לשבת הקרובה 01.07.2017

מתכון הממולאים שיעשה לכם את השבת

ארוחה טעימה לצהריים איכותיים במיוחד.

לאחר שיכנועים רבים מצד השכנים, החברים וצוות האתר,

שיכנענו את אדיר זקן - מנהל ואחד מבעלי האתר המופלא שבתOPEN, לגלות לנו סוד שמור במיוחד.

את התבשיל הבא לא תוכלו לשכוח.

את התבשיל הבא לא תרצו לשכוח!

מדובר על תבשיל קלאסי לצהרי יום השבת.

ארוחת הצהריים של השבת הקרובה הולכת להראות אחרת.

מדובר על מתכון ממולאים ייחודי ויש לציין כי הוא למביני דבר אחד או שניים בבישול.

כך שאם אתם רק מתחילים להבין איפה מדליקים את הגז, כדאי שתהיו אלו שעוזרים בחיתוך הירקות...

ועכשיו לדבר האמיתי!

קבלו את מתכון הממולאים של אדיר זקן  - כמו שהוא  - לא נגענו...

"יש דברים שצריך לשמר ויש אנשים שאי אפשר לשכוח ,

אחת מהם היא סימה זקן שעזבה אותנו מנוחתה עדן והשאירה אחריה לפחות אצלי את אחד ממטעמי ידי הזהב שלה .

אני שמח בזאת לשתף אתכם במתכון שלה ותזכרו שאתם עושים אותו תחשבו עלייה והיא תעזור לכם עם התיבול ....

אתם מוכנים ....

 

ירקות ממולאים או בשפה הכורדית "יפרח"

מצרכים לסיר גדול :

  1. עלים של ראש סלרי .
  2. חבילה בצל ירוק .
  3. ראש שום .
  4. 1 קילו בשר טחון גס .
  5. 1 קילו אורז שטוף .
  6. 6-8 לימונים תלוי בגודל .
  7. 4 עגבניות חתוכות לקוביות .
  8. 1 כוס שמן בישול רגיל .
  9. חתיכת בשר שפונדרה 500 גרם ו – 250 גרם שומן כבש למי שאוהב ממולץ עם שומן לטעם .
  10. ירקות : עלי גפן (יש בקופסאות שימורים או בתקופת הקיץ טריים ) , קישואים , כרוב לבן , בצלים ,
  11. עגבניות , חצילים בלדי קטנים (לא חובה).

איך מתחילים ....

שלב א' :

אז ככה קודם כל נתחיל במלית של הירקות כדי שהטעם ייתפס :

לוקחים את העלים הירוקים של הסלרי השטוף , חבילה של בצל ירוק שטוף  , ראש שום נקי , חצי כוס שמן  ,

2 לימונים סחוטים , 3 כפות מלח , 1 כף פלפל שחור . את כל זה למג'י מיקס ולטחון עד מצב טחון דק דק .

לוקחים קערה ושמים את האורז השטוף עם הבשר הטחון , עגבניות קוביות ועל זה שופכים את המילית הטחונה מהמג'י מיקס ,

מערבבים ביד בעדינות כדי שהאורז לא ישבר והמלית מוכנה.

חומרים למילוי ממולאים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שלב ב' :

לוקחים סיר גדול, עדיף עם תחתית עבה, אם אין לא קרה כלום .

מטגנים את הבשר עם חצי כוס שמן עד שהוא ממש צרוב וחרוך, משאירים להתקרר לקראת הנחת הירקות הממולאים.

מתכון לממולאים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שלב ג' :

הכנת הירקות – חשוב בצלים בתחתית הסיר עם הבשר והשומן כבש .

  1. עלי גפן שוטפים ואפשר פשוט להתחיל לגלגל . את המלית שמים בתוך הצד המט (לא מבריק) של העלה . מקפלים אוזן שמאל ואוזן ימין לכיוון המילית, מגלגלים ושמים בתוך הסיר אחד ליד השני כשהעלה יושב על החלק הפתוח , שימו לב לשים ממש מעט אורז בתוך העלה כי אח"כ יוצאים עלים בונגילות .
  2. קשואים : מנקים את החלק הפנימי עם מכשיר חילוץ ליבה (אם אין לכו לקנות)  ומורידים את השפיץ מהקצה ממלאים ושמים בסיר לא למלא עד הסוף האורז תופח  .
  3. בצלים : מנקים את החלק העליון שלהם ועושים חריץ עמוק עד אמצע הבצל מכניסים לתוך שקית פשוטה של הסופר לתוך המיקרוגל ל-5 דקות . מוציאים מהמיקרוגל והם כבר שמוטים  . שמים קצת אורז סוגרים בפשטות ושמים בסיר .
  4. כרוב לבן : מכניסים סכין לליבת הכרוב מסביב לשורש ושולפים את הגזע המרכזי של הכרוב החוצה. זה כדי לשחרר ת'עלים ומכניסים למיקרוגל באותה השיטה של הבצלים אולי לקצת יותר זמן תתחילו ב – 6 דקות . זהירות זה יוצא רותח . מורידים את השדרה הקשיחה של עלי הכרוב ומגלגלים ביצירתיות .
  5. עגבניות : מורידים את ראש העגבנייה ושומרים לצורך מכסה . מנקים את העגבנייה מבפנים עם כפית ניקוי מתאימה או סתם כפית . ממלאים את העגבנייה במלית סוגרים עם המכסה שלה  ומנחים בסיר .  
  6. חצילים : מנקים את החלק הפנימי עם מכשיר חילוץ ליבה ומורידים את השפיץ מהקצה ממלאים ושמים בסיר  לא למלא עד הסוף האורז תופח .
  7. חדש : אפשר גם תפוח אדמה יוצא מדהים .

 

שלב ד' :

אחרי שכל הירקות בתוך הסיר כמו חיילים קטנים סוחטים 6 לימונים לתוך הסיר .

מוסיפים חצי כוס שמן וממלאים מים שיכסו את הירקות,  מרתיחים ומורידים לאש קטנה למשך חצי שעה עם מכסה סגור ועוד חצי שעה עם אפשרות לתת לאדים לצאת .

היפרח מוכן !

אם ממש בא לכם להשקיע תכניסו לתנור למשך 3-4 שעות על 100 מעלות ותלקקו ת'אצבעות רק זהירות שלא תאכלו גם אותם ....

המתכוון מתאים ל- 8 עד 10 סועדים או למקרר ועמיד עד 10 ימים ומשתבח מיום ליום .  

לא להתחכם ולא לשנות כלום כי אתם תפספסו!"

בהצלחה!

נשמח אם תספרו לנו איך יצא, עם תמונות טעימות בדף הפייסבוק שלנו!

ממולאים

 

 

 

 

 

כתבות נוספות:

next prev