מעודכן לשבת הקרובה 21.10.2017

החמוצים שישנו לכם את השבת

חשיפת מתכון סודי במיוחד!



חמוצים טעימים כנשנוש יומי מרענן
לכבוד הקיץ שהגיע, החלטנו לפנק אתכם עם מתכון מיוחד, החביב על

חברי מערכת האתר.

חמוצים טעימים כנשנוש יומי מרענן!

החמוצים ואם נדייק - המלפפונים החמוצים נעשים בבית, מגיעים הישר אל

המערכת כל שבוע בקביעות, ובלי לשים לב הפכו למאכל הלאומי

של החברים.

לאחר לחצים ושכנועים, הצלחנו לגלות את המתכון הסודי מפי ירון עטייה,

מנהל קריאייטיב ואחד השותפים של האתר המופלא - שבת  Open!

מתכון למלפפונים במלח: (אתם תודו לנו על זה...)

כלי זכוכית עם מכסה אטימה
מלפפונים קטנים/בינוניים
מלח גס, מתרגלים לקללות.
שום
פלפל חריף
חומץ
שמיר
מים
 
לכמות של 5 ק"ג מלפפונים
מיכל זכוכית 10 ליטר
5 ליטר מים
כף וחצי מלח על כל ליטר
כף חומץ על כל 2 ליטר
ראש שום
חצי חבילה של שמיר
פלפל חריף אחד, שניים לאוהבי החריף.
 
אופן ההכנה:
שוטפים טוב טוב את המלפפונים
ממלאים את המיכל במים עד חצי הגובה
מוסיפים מלח גס
מוסיפים את פרוסות השום והפלפל
בעזרת כף עץ גדולה מערבבים הכל ומוסיפים את המלפפונים
מעל הכל מניחים את השמיר
אוטמים את המיכל ומוציאים לשמש לשלושה ימים.
 
חותכים את הרכיבים


















הכנת חמוצים





















 

כתבות נוספות:

next prev