מעודכן לשבת הקרובה 23.09.2017

גליל EAT - חוויות קולינריות בגליל!

תרשו לעצמכם לחקור ולחוות תרבויות שונות דרך הטעמים והריחות שלהן...

גליל מערבי. איפה:
בתיאום מראש בלבד. שעות פעילות:
לכל המשפחה. טווח גילאים:
טלפון: 072-3237088   אתר>> פרטים נוספים:

GalilEat מציעה מגוון פעילויות, בתיאום מראש בלבד, החל מסיורים של יום שלם וכל הבא לארוחות מהירות.
GalilEat מביאה את האוכל הכפרי הגלילי להוקרת הציבור הישראלי דרך סדנאות, ארוחות ואירוח.
המנות הן לא רק טעימות, אך גם בריאות, מקומיות ושונות ממה שאנחנו רגילים.
כיף להכין וכיף לאכול!

ב- GalilEat מארחים שישמחו להראות לכם את המנהג הים תיכוני של הכנסת אורחים. קבלת פנים חמה של אורחים אל תוך בתיהם וללמד אתכם את סודות הבישול הגלילי העונתי, בסדנת בישול.

אחרי קפה ותה, היכרויות והסברים על המשפחה המארחת והכפר, מכינים ביד תמנות מסורתיות במשך כ-3 שעות.
אחרי שמסיימים את הבישול, יושבים סביב השולחן האוכלים, יחד עם המשפחה המארחת, את כל מה שהכנתם.

הפעילויות מתאימות לימ יגיבוש, ימי צוות וימי כיף.
כמו כן, מתאימה למשפחות וקבוצות המטיילות בגליל ומחפשות פעילות מעניינת, שונה, כיפית וטעימה.
אפשר להתאים זמנים וסוגי פעילות מותאמים לצורכי הקבוצה, כולל - כמובן בשבת!
 
סדנאות:

סדנת בישול דרוזי קצרה

מיקום: כפר מגאר משך הפעילות: שעתיים, כולל ארוחת צהריים.
עלות:220 ₪ לאדם.

התוכנית:
היום מתחיל עם כוס קפה או תה והיכרות עם המשפחה המארחת בכפר מג'אר. ממשיכים בהכנה מעשית של 2 מנות–עלי גפן וקישואים ממולאים וסיניה (בשר עם טחינה), סה"כ כשעה. בסיום ההכנות נישב עם המארח ונאכל את המנות שהכנו, יחד עם מנות נוספות שהוכנו מראש:
תפריט הארוחה - עלי גפן וקישואים ממולאים, סיניה (קבב מבושל בטחינה), זלביה (לחם תבלינים מטוגן), במיה, סלט טבולה מיוחד, פריקה או מג'דרה.
המשתתפים בסדנה מכינים את המנות בעצמם, כמובן תחת ההדרכה של המארחת. אין צורך לידע קודם בבישול או במטבח הערבי. אנחנו מאמינים שהכי טוב ללמוד להכין את המנות דרך הידיים. 

סדנת בישול גלילי וסיור בשוק

מיקום: כפר עראבה שעה: 10.30-14.30
עלות: 250 ₪ לאדם.

ל-galileat מארח בכפר עראבה שבגליל התחתון שישמח להראות לכם את המנהג הים תיכוני של הכנסת אורחים: קבלת פנים חמה של אורחים אל תוך בתיהם. אחרי קפה ותה, היכרויות והסברים על המשפחה המארחת והכפר, מכינים מעשית מנות מסורתיות במשך כשעתיים.
מגוון התבשילים רחב ומשתנה לפי העונות, ויכול לכלול: במיה או מולכיה, קרא, עלי גפן חציל ננסי או קישוא ממולא, סיניה (קבב עם טחינה) או מקלובה, פריקה, מג'דרה על בסיס בורגול או שולבטה, סלט טבולה, ג'רג'ר, בארדה או פטוש, סמבוסק או פתיר.

כשנסיים עם ההכנות, יושבים עם המשפחה המארחת ונהנים מהתבשילים שבישלנו.
המשתתפים בסדנה מכינים את המנות בעצמם, כמובן תחת ההדרכה של המארחת. אין צורך לידע קודם בבישול או במטבח הערבי. אנחנו מאמינים שהכי טוב ללמוד להכין את המנות דרך הידיים. 

אחרי ארוחת צהריים, יוצאים לסיור בשוק עראבה, הגדול וססגוני בצפון. 

סדנת בישול דרוזי
מיקום: כפר מגאר משך הפעילות: שלוש שעות, כולל ארוחת צהריים.
עלות:250 ₪ לאדם.

התוכנית:
היום מתחיל עם כוס קפה או תה והיכרות עם המשפחה המארחת בכפר מג'אר. ממשיכים בהכנה מעשית של שתי מנות–עלי גפן וקישואים ממולאים וסיניה (בשר עם טחינה), סה"כ כשעה. בסיום ההכנות נישב עם המארח ונאכל את המנות שהכנו, יחד עם מנות נוספות שהוכנו מראש:
תפריט הארוחה - עלי גפן וקישואים ממולאים, סיניה (קבב מבושל בטחינה), זלביה (לחם תבלינים מטוגן), במיה, סלט טבולה מיוחד, פריקה או מג'דרה.
המשתתפים בסדנה מכינים את המנות בעצמם, כמובן תחת ההדרכה של המארחת. אין צורך לידע קודם בבישול או במטבח הערבי. אנחנו מאמינים שהכי טוב ללמוד להכין את המנות דרך הידיים. 

**התפריט יכול להשתנות מעט בהתאם לסחורה הנמצאת בשוק.
השתתפות בתיאום מראש בלבד