מעודכן לשבת הקרובה 21.07.2018

יקב קדמא - פגישה בין עבר ועתיד

סיור ביקב ייחודי שמייצר יינות בוטיק בטכנולוגיה עתיקה

כפר אוריה - על כביש 44 - יש שילוט בכניסה ליישוב.
מקביל לכביש מס' 1 בין לטרון לשער הגיא.
WAZE: 'יקב קדמא'
איפה:
א'-ה': בתיאום מראש.
ו': 15:00-11:00
שבת: 15:00-11:00
שעות פעילות:
סיור וטעימות: 45 ש"ח לאדם.  מחיר כניסה:
לכל המשפחה.  טווח גילאים:
טלפון: 072-3237085 פרטים נוספים:
 
מעל לכל היופי, האסתטיקה, העניין והטעמים, הביקור ביקב קדמא שבכפר אוריה הוא מעורר השראה. הוא מעורר השראה כי הוא קצה של חלום שהפך למציאות צעד אחר צעד בלי שהדרך ידועה. היקב הוקם בשנת 2010 על-ידי משפחת סלוצקין שנרתמה להפוך את הרעיון של לינה - אם המשפחה למקום פעיל ושוקק חיים. בתחילת אותה שנה עזבה לינה את עבודתה בהייטק, החלה לימודי יינות ביקב שורק ובמקביל נטעה כרמים בחלקה החקלאית במטרה להשתמש בענבים אלה לייצור יינות היקב לכשיהיו מוכנים לבציר.
 
ייחודו של המקום הוא בשילוב טכנולוגיות שהיו נהוגות בעולם העתיק עם ידע עדכני. כל יין עובר תסיסה והשריה בכדי חרס שהובאו מגיאורגיה, שם עדיין קיימת המסורת של יצורם על ידי אומנים מקומיים. לאחר מסע חיפוש ארוך והודות למקומיים שהכירו את משפחתה הצליחה לינה לאתר את המקומות הבודדים בגרוזיה, שם עובדים עדיין כדרים בשיטות שעברו מדור לדור במשך אלפי שנים. הכדים מיוצרים בעבודת יד ועוברים שריפה במשרפה פתוחה, לאחר מכן הם עוברים תהליך של ציפוי בדונג דבורים בעודם חמים, הדונג נספג בנקבוביות החרס, דבר המקנה לכדים אטימות מושלמת ללא הפרדה בין הנוזל לחרס הטבעי.

היקב נבנה על בסיסו של לול ישן שהפך לחלל אירוח נעים ומזמין בו משולבות יצירות אומנות מקומיות לצד פריטים הקשורים ליין אשר נאספו ממקומות שונים בעולם. במהלך הביקור נחשפים הבאים לסיפורו המיוחד של המקום ולטעמים המקוריים של היינות שנוצרים הודות לתהליך התסיסה העדין והאיטי. ניתן ורצוי לשלב בביקור ארוחת בוקר איכותית הכוללת גבינות גורמה, לחם מקומי שנאפה בכפר, מטבלים וסלט.

**את הביקור ביקב אשר נמצא בשפלת יהודה ניתן לשלב עם אטרקציות נוספות: טיול ביער הנשיא, מסעדת מאג'דה בעין ראפה או מסעדת ברבהר שבישוב נס הרים, ואם אתם חובבי אומנות נסו להגיע לאחת הגלריות שפזורות באזור.