מעודכן לשבת הקרובה 01.07.2017

ביקור הסיירת במסעדת חוות התבלינים

סיירת מצומצמת ורעבה הגיעה למסעדת חוות התבלינים שבגלבוע

איפה:דרך נוף גלבוע, מפת הגעה>>

מתי:שעות פעילות: ימים ב' – שבת מהשעה 12:00 – 22:00.

פרטים נוספים04-6531093 אתר אינטרנט: www.herb-farm.co.il

יום שמשי של חורף, יצאו מפקדי הסיירת אל הצפון בחיפוש אחר אטרקציות ובילויים לשבת.השיטוט בין ההרים הירוקים,הנסיעה בין הכפרים, האויר הנקי והשקט, מילאו את תיירי "מדינת תל-אביב" שמחה שהתגברה עם כל פרה מנומנמת שנצפתה.

 

 

 

 

 

 

 

 

בשעות הצהריים המאוחרות התגברו הקירקורים שהובילו את המפקדים אל חוות התבלינים שלמרגלות הגלבוע, שם השיקו לאחרונה את תפריט החורף... והרי אין כמו שילוב קטלני של קור,נוף מהמם, מסעדה חמימה ורעב שנבנה כדי להנות מארוחה טובה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עם הסבתם לשולחן שמו לב מפקדי הסיירת חובבי האסתטיקה לפליסמנט רחב השוליים שהונח מולם ועורר התפאלות ועניין. הפלייסמנט הממוחזר העלה על הכתב את סיפורו של המקום אותו שמענו גם מפי אורן מס הבעלים.
"השנה 1982, מדינת ישראל מפנה את חבל ימית, ופנינה ויוסי מס תושבי המושב שדות,מתפנים מביתם ויוצאים למסע שוטטות של שמונה חודשים בארץ על ג'יפ ו-3 ילדים. בסיומו מחליטים השניים  להקים את חוות התבלינים בגלבוע. בתחילה ניסו להתקיים מחקלאות כולל גידול תבלינים טריים לייצוא, אך ללא הצלחה יתרה. בספטמבר 1994, סיים יוסי את בניית המסעדה במו ידיו מעץ, פנינה החלה ללמוד מקריאה בספרים וביקורים במסעדות בחו״ל את נושא המטבח. אורן בנם של פנינה ויוסי חזר מהודו ועד פתיחת המסעדה ניהל את המשק החקלאי.  המסעדה נפתחה והפכה למוקד משיכה לסועדים ומטיילים רבים באזור ובארץ כולה. תפריט המסעדה התבסס בתחילה, על מנות גליליות מחומרים מקומיים והכל נעשה והוכן במקום. לאחר כ-13 שנה כשפית המסעדה פרשה פנינה. ואת מקומה תפס, שף המסעדה קלוד בן איטח שהכניס רענון ברוח הזמן לתפריט."

 

 

התפריט כולו מבוסס על השילוב בין תוצרת גלילית עשירה לצד מקוריות וחדשנות גלובלית, וכדי שתבינו במה מדובר קבלו את סקירתנו:

מרק ארטישוק וניוקי

המנה הראשונה שנטעמה היתה מרק ארטישוק ירושלמי ממולא בניוקי סלק וגבינות. אדיר נתן ביס בניוקי הסגלגל תוך שעשוע עצמי,"זה הקובה הכי חמוד שאכלתי"  וברצינות - המנה מעוללה! המרק קרמי במידה, טעם הארטישוק עדין, הניוקי מצוין  -בדרך-כלל טעם הבצק משתלט אך במקרה הזה היו הגבינות דומיננטיות יותר וטעימות מאוד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שתי מנות ראשונות נוספות שניסינו היו טטאקי טונה סלק - מנה הכוללת סלק, נתחי טונה צרובה, זיתי טאסוס, על מצע יוגורט בקר ונענע, עם רוטב קולי פירות יער ובלסמי. הרוטב היה מתוק מידי לשנינו ושילוב הסלק עם הטונה לא ממש התחבר אך ראוי לציין שהטונה הצרובה לכשעצמה היתה טעימה ביותר.

רול העגל המתוק - בשר טחון מצופה פילו ברוטב דמי גלס מצומצם, מונח על קרם תפוחי אדמה וקוקוס, היה חביב אך לא יותר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אחרי שתי המנות המתקתקות ציינו בפני אורן שאולי היינו צריכים להקדים ולומר שאיננו מחובבי המתוק אך אורן אמר בתגובה כי ההודים דווקא מתחילים כל ארוחה במתוק -זה פותח את הקיבה והיא מוכנה לקלוט את שאר המנות". החכמנו אך בטח ייקח עוד קצת זמן עד שנגיע לשלב היישום.

עוד מנה חביבה היתה פטה הכבד שהוגש וראוי לציון בעיקר בשל כך שהוא מגיע עטוף בפיסטוק ויותר מכך הודות לקונפיטורה המעולה שמוגשת לצידו ומעדנת את המנה.

עדיין בראשונות הונחה מולנו מנה לא ברורה שכונתה:"סביצ'ה מוסר" - קראסט ועליו קוביות דג מוסר צרובות בשמן זית ומיץ לימון כבוש, זיתי טאטוס, עגבניות לחות ואפונת גינה מונחות על קרם חציל. אדיר שאוהב לצאת מפרופורציות ואוהב גם מאוד חמוץ התרגש מאוד ופלט "זו מנה שצריך לכתוב עליה בספרי ההיסטוריה" . ברצינות - צריך לשחרר את המתכון לעם, היא באמת מאוד טעימה.

המשכנו עם מוסר גם לעיקרית וקיבלנו מוסר ים בחמאת עגבניות, זיתים שחורים, קוביות עגבניה, תרד,
מיץ לימון, שרימפס וקלמרי, מנה ששיחררה עוד ציטוט ציורי"המוסר כל-כך טעים..כאילו יש פה ימה מתחת לגלבוע" וברצינות - המנה מתאימה מאוד ליום חורפי, נהננו מאוד מהטעם ומפטריות היער שהשתלבו בה באופן נהדר.

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד שתי מנות חדשות שמפאת קוצר הקיבה לא נוסו אך שווה לנסות כי נראו לנו מעניינות :סלמון מקורמל על מצע ריזוטו פטריות וקוקוס וניוקי ערמונים (עבודת יד) עם מגוון פטריות, בצל מקורמל, ערמונים ורוטב שמנת עשיר, פרמזן ותרד.

הקינוחים בחוות התבלינים הם כפי שאומר השיר הפופולארי "אחלה חמודים" וזאת כיוון שהם קטנים וזולים יחסית ( 9-15 ש"ח) ומאפשרים לנסות 2-3 מנות שונות בינן: סיגאר תפוחים, כנאפה, הר געשוקו, קרם בורלה, עוגת גבינה וטרמיסו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד צ'ופר נחמד שמציע המקום היא חנות קטנה שנקראת "צבעי אדמה" ובה ניתן למצוא תכשיטים, כלי קרמיקה,בגדים, תיקים,חגורות,, ארנקים, מוצרי קוסמטיקה ותבלינים.

צבעי אדמה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הודות לאלוהי הwaze חזרנו הביתה בשעה וקצת וללא פקקים ביום חמישי בערב, שבעים ומוכנים לשבת המלכה בעיר הגדולה.

כתבות נוספות:

next prev