מעודכן לשבת הקרובה 23.09.2017

בנדיקט - הרבה יותר מארוחת בוקר

סיירת "פתוח בשבת" פשטה על הבנדיקט בבן - יהודה

תל אביב - בן יהודה 171 (פינת ז'בוטינסקי).
תל אביב -בנדיקט BLVD שדרות רוטשילד 29 (פינת אלנבי).
הרצליה - בנדיקט III   האצ"ל 1 (פינת רמת ים).
איפה:
כל שעות היום 7\24 בכל הסניפים שעות פעילות:

בן יהודה 171 (פינת ז'בוטינסקי), תל אביב - 03-5440345
מסעדת ארוחות הבוקר הראשונה בארץ ובעולם, נפתחה באוקטובר 2006, לאחר מחשבה ודמיון של למעלה מחמש שנים. מעוצבת כפינה אירופאית קלאסית בשילוב נגיעות של דיינר אמריקאי.

בנדיקט BLVD שדרות רוטשילד 29 (פינת אלנבי), תל אביב - 03-6868657
האחות הצעירה (אך הגדולה בשטחה) של בנדיקט בן יהודה, נפתחה בינואר 2008. המסעדה ממוקמת בצדה השני של העיר ומעוצבת בהשראת המסעדות בסוהו בניו - יורק עם נגיעה אירופאית.

בנדיקטIII  האצ"ל 1 (פינת רמת ים) הרצליה - 09-9580701
נפתחה באוקטובר 2010. ממוקמת במבנה בו הייתה פעילה שנים רבות מסעדת "פיקאסו" שהייתה אתר אורבני מיתולוגי בעיר ומעוצבת על פי ערכי המקום הדוגלים בחופש ופינוק. מיקום המסעדה, מול הים, מהווה דרך מצוינת להתחיל את היום, בכל שעה שהיא. 

בימים אלה החלה סיירת "פתוח בשבת" לפשוט על מקומות שפתוחים בשבת ולתת דו"ח חוויות ורשמים שייאלצו גם אתכם הקוראים לצאת מהבית ולהנות עוד יותר מהשבתות שלכם.

שעת צהריים ביום אפרורי של תחילת החורף, קריר ולא ממש ברור מתי הגשם אמור לחזור, בינתיים ולשמחתנו השמש יצאה קצת. המארחת מקבלת את פנינו בברכת "בוקר טוב", ספק הרגל ספק סוג של ברכת המקום שמותאמת לקונספט המבורך - ארוחת בוקר בכל שעות היום.המקום: בנדיקט, בן יהודה 171 תל-אביב

"בנדיקט" - מסעדת ארוחות הבוקר הראשונה בת"א, נפתחה ב2006 על-ידי שלושה חברים שחלמו לאכול ארוחות בוקר במשך כל היום. המילון מגדיר ארוחת בוקר בתור ארוחה קלה שאוכלים בבוקר, בבנדיקט מתייחסים אל הארוחה בתור סגנון חיים או יותר נכון לומר כל שעה היא שעה טובה לארוחת בוקר.המסעדות קיבלו את שמן ממנת האג'ס בנדיקט המפורסמת - אשר הומצאה על ידי למואל ס. בנדיקט, הברוקר הניו יורקי שחי לפני כמאה שנה והתעורר בוקר אחד עם הנגאובר רציני וביקש מאפין קלוי עם הרבה חמאה, רצועות בייקון קריספי, ביצה עלומה ומעל רוטב הולנדייז צהבהב לארוחת הבוקר.

בתחילה התפריט העשיר של המקום הכניס אפילו אותנו בוגרי הסיירת המובחרת לסוג של בלבול, אך כעבור כמה דקות כל אחד התביית על הבוקר שלו כאשר המכנה המשותף לכולנו היה.. ביצים. היופי בתפריט הוא שלסועד מוצעים מגוון טעמים, שילובים שונים, חדשנות קולינרית, מגוון רחב של מרכיבים המגיעים מתרבויות שונות וממסורות בהן הבוקר מתחיל בצורה שונה.במנות  משולבים:בשרים חמים, בשרים קרים, דגים ופירות ים, ירקות טריים ומבושלים, שלל מוצרי חלב, בצקים, ומגוון לחמים ורטבים.

התחלנו בשתי מנות ראשונות מעולות:פלפל קלוי ממולא בגבינת עיזים ופסטו וחציל קלוי עם טחינה גולמית,צזיקי וסלסת עגבניות, החציל ניצח הודות לטוויסט חריפות שהגיע מצד הפלפלים הקטנים שהסתתרו בו.

בהמשך הגיעו המנות העיקריות, וזה בדיוק הזמן לתת לתמונות לדבר בעד עצמן, וגם קצת מהחוויות שלנו:

קרוק מאדאם - טוסט צרפתי קלאסי מלחם בריוש עם רוטב בשמל, שינקן, גבינת גאודה, ביצת עין ורוטב קיסר עם סלט ירוק  - דורה נהנתה מאוד מהמנה וציינה רק שהיתה שמחה לאיזה ירק רענן שישתלב בטוסט ויקליל אותו מעט.

אגז בנדיקט עם תוספת משתנה -במקרה הזה פלורנטין -תרד בשמנת,בצל ואגוז מוסקט - מנה שעשתה חשק לעוד ועוד מהתרד הטעים ובהחלט היתה מוצלחת כמו התיאור שלה.

בוקר מקסיקני - וובוס ראנצ'רוס -צ'ילי קון קרנה (בשר טחון ושעועית שחורה) עם 2 ביצי עין, גוואקמולי וסלסת עגבניות וכוסברה, מוגש על טורטייה - מעט חריף - מירון שהזמין את המנה לא שמענו הגה במהלך הארוחה, הוא התעורר רק עם סיום הצלחת וציין שהיה מוסיף קצת סלסה למנה.

מטריציאנה -שקשוקה איטלקית עם בייקון, גבינת גאודה ופרמזן, מוגש עם ממרח פסטו אותה הזמין אדיר שאכל ואכל אך לא הצליח להשתלט על המנה וציין מספר פעמים כי מדובר מבחינתו במנה לשניים או כהגדרתו "המנה מדויקת כמו שעון שויצרי,גדולה כמו שעון בלגי, לכן הייתי חולק אותה עם שתי שוודיות."

שקשוקה עגבניות - הילה שלא אוהבת להסתכן עם מאכלים מוזרים ובאופן כללי דורשת ארוחת בוקר לילדים נהנתה מאוד מהשקשוקה וגם היא כמו אדיר לא הצליחה לסיים הכול.

ביאנקה - אומלט ארבע גבינות: ברי, גאודה, פרמזן ורוקפור - יוליה העדינה שבחבורה הזמינה את האומלט שלדבריה הצטיין בטעם דומיננטי של רוקפור. כמי שלא אוכלת דברים רטובים ככלל וביצים לא מבושלות בפרט היא היתה רוצה שיסכימו להכין לה במסעדות עין הפוכה יבשה (עין הפוכה שנותנים לה להתבשל עם מכסה וכך היא מתייבשת) ואת ממרח הלימון הכבוש שהוגש היתה מוכנה לקחת הביתה בצנצנת.

לקינוח הוזמן פנקייקס שוקולד לבן ואספרסו שזכה לציטוט "טעים ברמות מטומטמות". המנה חוסלה תוך 30 שניות וזה באמת טעים ברמות שאי אפשר אפילו להספיק לחשוב על כמה זה טעים..

 


בנדיקט

פלפל קלוי וחציל קלוי

קרוק מאדאם

אגז בנדיקט

 
 

כתבות נוספות:

next prev